Što u slučaju štete

Kasko osiguranje

Što u slučaju prometne nesreće

Važeća polica kasko osiguranja sklopljena u ADRIATICU pokriva štete prouzročene oštećenjem, uništenjem ili nestankom motornog vozila nakon ostvarenja različitih osiguranih rizika. Najčešći od njih, prometna nesreća, pokriven je po kasko osiguranju i u slučaju djelomične ili potpune odgovornosti osiguranika za prometnu nesreću. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, kao što je prometna nesreća, krađa, razbojstvo, provalna krađa, razbojnička krađa, protupravno oduzimanje vozila, požar i eksplozija, Uvjeti kasko osiguranja osiguraniku propisuju da je obvezan prijaviti slučaj nadležnoj policijskoj postaji i osiguratelju u najkraćem mogućem roku.

U slučaju prometne nesreće ili bilo kakve dvojbe oko visine materijalne štete (mala, velika), savjetujemo da obavijestite nadležnu policijsku postaju čiji su službenici dužni izaći na mjesto nesreće o kojoj su obaviješteni te provesti alkotestiranje vozača. U suprotnom, ukoliko se ne obavijesti nadležna policijska postaja i ne obavi alkotestiranje vozača, prema Uvjetima kasko osiguranja koji sadrže tzv. presumpciju alkoholiziranosti dolazi do gubitka prava iz osiguranja.

Postupak prijave štete

U slučaju nastanka osiguranog slučaja po kasko polici izdanoj u ADRIATICU, štetu prijavljujete u podružnici koja je izdala policu osiguranja ili u sjedištu Društva na obrascu zahtjeva za naknadu štete koji možete preuzeti ovdje. Štetu prijavljujete neposredno u našim odjelima prijave i procjena šteta.

Odštetni zahtjev